Spara pengar för framtiden

Anledningarna till för man sparar pengar kan vara många, men sammanfattningsvis kan man se det som ett trygghetstänkande – en buffert om något inte går som det var tänkt eller går i sönder. Framtiden är osäker och genom sparandet kan man förbättra sina förutsättningar och undvika obekväma överraskningar längre fram. Det kan dessutom bidra till möjligheter att leva ett bättre liv framöver.

Kort och gott kan man säga att det helt enkelt handlar om att göra av med mindre pengar än du får in, och lägga undan dessa överblivna pengar i någon sorts sparform.

Lägga en grund med automatiskt sparande
Se till att börja med att lägga en grund för den sparform som intresserar dig mest, vilket i sin tur automatiskt ser till att du begränsar dina möjligheter att spendera dessa pengar. Och på tal om automatiskt så är ett av våra bästa tips att automatisera ditt sparande – se till att en av dig på förhand bestämd summa sätts över på ditt sparkonto i början av varje månad.

Att spara snabbt
Långsiktigt sparande är förstås det absolut bästa sättet att garantera en ljusare framtid för dig själv, men med det sagt finns det förstås sätt att också spara snabbt. Se helt enkelt till att effektivisera dina inköp och dra ner på de onödiga utgifterna.

Nedan har vi ett par exempel på hur du kan göra detta:
Bilen – ställ av den under de längre perioder du inte använder den, glöm inte att jämföra försäkringarna.
Storhandla – gå efter en på förhand skriven matlista, och handla bara en gång i veckan så undviker du många små impulsköp
Laga egen mat – Undvik besök på restauranger och snabbmatsställen
Handla på nätet – Handla och jämför priser på olika produkter på nätet. Här går det att spara en hel del.
Samla lån – Samlingslån.se, är en av sajt som hjälper dig finna ett bättre lån
Trader och Blocket – Om du har lite intresse och tid kan man hitta fynd här

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *